• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivica Olic is assistent-bondscoach van Kroatië

  Ivica Olic, hier met Kevin De Bruyne, stapt het trainersvak binnen.

  De voormalige aanvaller Ivica Olic is aangesteld als assistent van de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic. "Dit is een eer", zegt de 38-jarige ex-spits van Bayern München.

  Olic beëindigde zijn spelersloopbaan dit jaar bij 1860 München. Hij verzamelde 104 caps en vertegenwoordigde Kroatië op de WK's van 2002, 2006 en 2014. Verder was de spits er ook bij op de EK's van 2004 en 2008.

  Het leven van de ex-speler van onder meer Hamburg, Bayern München en Wolfsburg neemt met het assistent-bondscoachschap een nieuwe wending. 

  Olic zal onder bondscoach Dalic gaan werken. Die volgde de begin oktober ontslagen Ante Cacic op. Dalic loodste de Kroaten naar de play-offs dankzij een 0-2 zege tegen Oekraïne in hun laatste WK-kwalificatiematch.

  "Het is een eer"

  "Het is een eer om opnieuw deel uit te maken van het nationale team, deze keer in een andere rol", zegt Olic. "Ik geloof dat ik een bijdrage kan leveren om ons doel te bereiken, namelijk de kwalificatie voor het WK in Rusland." In de WK-barrages neemt Kroatië het op tegen Griekenland.