• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte hekelt eigen tactiek, looft Nainggolan en botst met Mourinho

  Antonio Conte stak de hand in eigen boezem.

  Chelsea kwam 2-0 voor in het Champions League-duel tegen AS Roma, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een punt (3-3). "We verloren onze stijl van voetballen", aldus Antonio Conte. Rivaal en Manchester United-coach José Mourinho liet de kans niet liggen om Conte op stang te jagen.

  Conte: "Nainggolan is een van de beste middenvelders ter wereld"

  Chelsea kwam onder meer dankzij een doelpunt van Eden Hazard op een comfortabele 2-0-voorsprong tegen AS Roma. Maar Kolarov en Dzeko draaiden de situatie om (2-3). Uiteindelijk moest Hazard de eer redden met de gelijkmaker.

  "We gaven Roma te veel balbezit, maar we mogen niets afdoen aan hun prestatie. Roma was heel sterk. Nainggolan is voor mij een van de beste middenvelders ter wereld. Het klopt dat ik hem wou kopen voor Chelsea, maar nu is hij een tegenstander."

  "Ik hield dan weer niet van het type voetbal dat we produceerden en daar neem ik mijn verantwoordelijkheid voor. Ik wou het team beschermen met een solide basis op het middenveld door centrale verdediger Luiz een rijtje naar voren te schuiven."

  "Maar zo verloren we onze stijl van voetballen. Toen we opnieuw van systeem wisselden, speelden we beter."

  Conte: "Mourinho moet naar zijn eigen team kijken"

  Antonio Conte moest David Luiz wel op het middenveld inschakelen. "Want met Kante, Drinkwater en Moses miste ik drie belangrijke spelers. En dat zorgt uiteraard voor problemen, al wil ik geen excuses zoeken."

  Toch was dat voldoende om een sneer uit te lokken van José Mourinho, coach van Manchester United. “Ik praat nooit over blessures. Andere managers huilen wanneer een speler geblesseerd is. Als ik wil klagen over zoiets, kan ik vijf minuten huilen, net als alle anderen.”

  Conte had op zijn persconferentie een antwoord klaar voor Mourinho. "Hij moet eerst denken aan zijn eigen team voordat hij aan anderen denkt. Mourinho kijkt vaak naar wat er gebeurt bij Chelsea, vorig seizoen ook. Hij moet kijken naar wat er bij zijn eigen team aan de hand is."

  Hazard: "Liever winnen dan scoren"

  Eden Hazard, goed voor twee doelpunten, keek met gemengde gevoelens terug naar het Champions League-duel. "Als je thuis 2-0 voor komt, moet je winnen. Maar Roma heeft veel goede spelers, dus een punt is geen slecht resultaat."

  "Ik scoor nu twee keer, maar had liever gewonnen. Tegen Atletico speelden we beter en toen scoorde ik niet. Liever dat dan twee goals, maar het is wel goed voor het vertrouwen."