• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke: "Ligament geneest goed, hopelijk ben ik over paar weken terug"

  Benteke blesseerde zich eind september tegen City.

  De knieblessure van Christian Benteke heelt goed. Eind september viel de spits uit bij rode lantaarn Crystal Palace in het duel tegen leider Manchester City. 6 weken was het verdict. Op de website van Palace praat de Rode Duivel over zijn herstel. "Dat verloopt heel goed. Ik ben heel blij met de manier waarop mijn ligament geneest."

  Crystal Palace jammerde, want collega-aanvallers Wilfried Zaha en Connor Wickham stonden ook langs de kant.

  Volgende maand wil Benteke weer meedoen: "Ik hoop over enkele weken weer fit te zijn", vertelt hij aan Palace TV. En dan hoopt hij dezelfde impact te hebben als Zaha, die vorig weekend met zijn 2-1 Chelsea klopte. Het waren de eerste 2 goals van het seizoen oor Palace.

  "Wilf had dezelfde blessure als ik. Gelukkig is hij nu terug en hopelijk kan hij het team blijven helpen."

  "WK is een grote motivatie"

  Door zijn blessure moest Benteke de laatste twee interlands van de Rode Duivels missen, waarin ze hun reekshoofdschap voor de WK-loting veiligstelden. De oefeninterlands tegen Mexico en Japan half november komen wellicht nog te vroeg.

  Nadat hij het WK 2014 gemist had door een blessure, wil de opgeschoten spits in Rusland op het hoogste voetbaltoneel acteren. Door zijn prestaties bij Palace wil hij een plek in de 23-koppige selectie van Roberto Martinez afdwingen.

  "Onze generatie heeft meer dan 11 spelers in Engeland. De kwaliteit is heel hoog, dat moeten we volhouden. We moeten trots zijn op ons land."

  "Spelen op het WK is een grote motivatie. Maar ik zal daar pas raken door mijn prestaties bij de club. Ik wil het team helpen en het goed doen dit seizoen, zodat ik de selectie haal."

  "Werken met Henry is een droom"

  De Belgische aanvallers worden geholpen door T3 Thierry Henry: "Dat was een droom die werkelijkheid werd. Voorheen zag ik hem enkel bezig op tv en YouTube. Met hem werken is een plezier en een eer. Hij geeft goed advies."

  "Hij weet echter ook goed dat we nu allemaal in grote competities spelen, dus hij wil ons niet te veel lastig vallen met allerlei informatie. Maar hij zegt wel wat er nodig is."