• home
 • video
 • pas verschenen

  "Svilar maakte maar één fout: hij had die bal moeten wegboksen"

  Mile Svilar kijkt bevreesd, maar de bal is wel degelijk over de lijn geweest.

  Wim De Coninck wil niet te zwaar tillen aan de misser van Mile Svilar in de Champions League. "Een ongelukje", vindt de oud-doelman en analist van Proximus Sports. "Svilar heeft alles om een topcarrière te maken."

  "Geen flater"

  "Globaal genomen vond ik zijn prestatie zeer goed", stel oud-doelman Wim De Coninck, "alleen wordt die fel overschaduwd door die ene tussenkomst. Een flater of een blunder hoor ik. Ik houd het op een ongelukje."

  "Mile Svilar voelde zich sterk en goed genoeg om het duel aan te gaan met de dubbele meters van United. Daarom stond hij tegen de kleine backlijn."

  "Svilar had die vrije trap van Rashford moeten wegboksen, maar hij koos ervoor om de bal te klemmen. Dat is de enige fout die de jonge doelman maakte."

  "Leuk is dat niet voor zo'n jonge doelman. Wat een schitterend debuut had kunnen zijn, is een beetje in mineur geëindigd. Dat zag je na de wedstrijd toen hij zich even wou wegstoppen."

  "Neem je tijd"

  "Mile Svilar heeft alles om een topcarrière te maken", vindt Wim De Coninck. "Hij is groot en hij is nog aan het uitgroeien. Kijk maar zijn bast. Gisteren moest hij nauwelijks onderdoen voor Romelu Lukaku. En de snelheid en de kwaliteiten heeft hij meegekregen van zijn papa Ratko Svilar."

  "Het gaat heel snel. Je hebt het gevoel dat hij en zijn entourage te ongeduldig zijn", merkt De Coninck nog op. "Neem je tijd en groei rustigaan. Hij heeft de kwaliteiten voor een topcarrière. Vergeet niet dat Ratko Svilar tot zijn 45e onder de lat heeft gestaan in eerste klasse."