• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwitserland wil de Winterspelen in 2026 organiseren

  Komt het olympisch circus in 2026 naar Zwitserland?

  Zwitserland wil de Winterspelen in 2026 organiseren. De regering is bereid ruim 860 miljoen euro te investeren in de campagne. Sion is aangewezen als de gaststad.

  De kandidatuur van Zwitserland komt als geroepen voor het Internationaal Olympisch Comité, dat zondag nog het Innsbruck zag afhaken nadat de inwoners van Tirol in een referendum het sportspektakel afwezen.

  Het IOC ziet de afgelopen jaren de animo afnemen om Olympische Spelen binnen te halen vanwege de hoge kosten, al gaf ook het Amerikaans Olympisch Comité onlangs aan de Winterspelen te willen organiseren in 2026 of 2030.

  Zwitserland wordt dus een concurrent van de VS. Het land wil vooral bestaande accommodaties en infrastructuur gebruiken en de evenementen verspreiden over de verschillende kantons. Sankt Moritz was in 1928 en 1948 als eens gastheer van de Winterspelen.

  Het parlement van Zwitserland moet de plannen nog wel goedkeuren.