• home
 • video
 • pas verschenen

  Volleyballer Verhees is beste middenman van Serie A

  Pieter Verhees heeft gisteren een trofee gekregen in Italië. De Red Dragon werd uitgeroepen tot Middenman van het Jaar. "Dit is een erkenning voor al het harde werk van de afgelopen jaren", zegt Verhees, die deze zomer Monza inruilde voor Vibo Valentia.

  In de Italiaanse volleybalcompetitie worden de individuele prijzen toegekend op basis van statistieken en niet op basis van stemmen. En op basis van die statistieken was Pieter Verhees vorig seizoen de beste middenman van de Serie A.

  "Deze gouden bal is een erkenning voor al het harde werk van de afgelopen jaren", zegt Verhees. "Tegelijkertijd geeft het ook een stimulans om te blijven werken om elk jaar beter te doen. Een trofee krijgen in een van de sterkste volleyballanden geeft veel voldoening."

  Verhees houdt in de uitslag de Servische toppers Marko Podrascanin en Dragan Stankovic achter zich. "Zij hebben vorig jaar de finale van de play-offs gespeeld en horen al jaren tot de uitblinkers bij Servië. Het is een hele prestatie om deze toppers voor te blijven." Simon Van de Voorde eindigde als achtste.