• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "We toonden durf. Dat is de weg die we willen inslaan"

  Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet mijn spelers feliciteren."

  Anderlecht incasseerde ook tegen PSG heel wat goals, maar toch scoorde het zelf goeie punten bij de thuisfans. "We hebben lef getoond en dat willen de fans zien", zegt Leander Dendoncker.

  Vanhaezebrouck: "Met defensieve organisatie was het misschien ook 0-4"

  "We hebben in de eerste helft bewezen dat het toch mogelijk was tegen dit PSG", stelt Hein Vanhaezebrouck vast. "We slikken wel een vroege tegengoal, maar dat had geen invloed op ons spel."

  "Ik moet de jongens hiervoor feliciteren, want ze moeten toch op korte termijn een ander soort voetbal onder de knie krijgen."

  "Het enige wat we vergaten, was scoren. PSG heeft voorin heel wat kwaliteiten, maar daardoor is het achteraan ook kwetsbaar als je durft te voetballen."

  "Als we hier met een defensieve organisatie aan de match waren begonnen, hadden we misschien ook met 0-4 verloren. Maar nu hebben we gedurfd. Dat is de weg die we proberen te volgen."

  Dendoncker: "Hadden 1 of 2 goals verdiend"

  "Afgezien van het resultaat, mogen we tevreden zijn", zegt Leander Dendoncker "Ik heb er zelfs van genoten."

  "We speelden een goeie eerste helft en creëerden zelf ook wat kansen. We verdienden minstens 1 of 2 goals. Alleen missen wij de kansen en scoren zij ze wel."

  Ondanks de nieuwe afstraffing konden de fans zich wel verzoenen met dit Anderlecht "nieuwe stijl". "We hebben met lef gespeeld, zeker in balbezit, en kregen wat kansen. Dat wil iedereen zien van ons."

  Mbappé: "We wilden een grootse prestatie neerzetten"

  • Sofiane Hanni (Anderlecht): "Dit is een ontgoocheling. 0-4 is een zware uitslag. Je kunt niet anders zeggen dat PSG sterker was. Het heeft heel veel offensieve kwaliteiten. Bijna elke keer dat ze voor doel kwamen, was het doelpunt.
  • Kylian Mbappé (PSG): "We waren naar hier gekomen om een grootste prestatie neer te zetten. Dat hebben we gedaan, al is er wel nog altijd ruimte tot verbetering."
  • Unai Emery (PSG-coach): "Ik ben tevreden, we hebben de drie punten. Toch hebben we te veel kansen toegestaan. Had Anderlecht gescoord, dan zou het moeilijker geworden zijn. Ik ben erg tevreden over de individuele prestaties, maar op collectief vlak kan er nog vooruitgang geboekt worden. In de eerste helft hadden we de wedstrijd minder onder controle en werden we soms verrast op de counter. In de tweede helft vonden we een beter evenwicht. Anderlecht heeft vandaag getoond dat het verdient om in de Champions League te spelen. De tegenstander ging er stevig tegenaan, maar dat zijn we gewoon. Dat hoort bij het voetbal. Maar je zag ook dat we heel sterk zijn als de opponent ons ruimte geeft."