• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Boekarest tot PSG: 100e Europese match voor Deschacht?

  Het Europese parcours van Deschacht begon in 2003 in Roemenië.

  Olivier Deschacht (36) past wellicht ook vanavond in de plannen van Hein Vanhaezebrouck. De linksvoetige Anderlecht-verdediger kan straks zijn 100e Europese wedstrijd spelen. Deschacht schuift de zege tegen Celtic in 2003 naar voren als mooiste herinnering.

  Eerste match in Roemenië

  Olivier Deschacht speelde zijn eerste Europese wedstrijd op 30 juli 2003 in Roemenië. De toen 22-jarige Deschacht kreeg een basisplaats tegen Rapid Boekarest in de voorronde van de Champions League. De wedstrijd eindigde op 0-0.

  Anderlecht speelde toen met: Zitka, Doll, Kompany, Tihinen, Deschacht, Hasi, Baseggio, Lovre, Seol, Dindane en Jestrovic.

  In de terugmatch haalde Anderlecht een 0-2-achterstand in eigen huis nog op. Dankzij de 3-2-zege stootte RSCA door naar de volgende ronde. Deschacht (foto hieronder) stond ook toen in de basis.

  Overwinning tegen Celtic Glasgow

  Intussen staat de teller van Olivier Deschacht op 99 Europese wedstrijden. Vanavond kan er dus een jubileum volgen met zijn 39e match in de Champions League.

  Begin dit jaar blikte Deschacht bij Sporza al eens terug op zijn Europese carrière. "Mijn mooiste Europese duel? Dan ga ik toch voor mijn eerste overwinning in de Champions League."

  "Dat was een thuiswedstrijd tegen Celtic, het leuke Celtic met onder meer Larsson, Hartson en Sutton. Na een kwartier vielen we met z'n tienen, maar we wonnen. Dat is een ongelofelijke herinnering."

  Retro: Aruna trapt Anderlecht voorbij Celtic

  Retro: Deschacht na de overwinning tegen Celtic in 2003

  Het ene jaar is het andere niet

  Vorige maand zakte Celtic Glasgow nog eens af naar Anderlecht, maar voor de Belgische recordkampioen en Olivier Deschacht werd het een avond om heel snel te vergeten. Deschacht ging zelf in de fout bij de 0-2 en verloor kansloos in zijn 99e Europese wedstrijd.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.