• home
 • video
 • pas verschenen

  Niet voor gevoelige kijkers: NBA-seizoen begint met vreselijke beenbreuk

  Hayward kermde het uit van de pijn

  Het nieuwe NBA-seizoen van de Boston Celtics is in mineur gestart. Gordon Hayward, één van de nieuwkomers bij de ploeg, kwam slecht neer na een poging tot rebound en brak zijn enkel in de eerste officiële wedstrijd voor zijn nieuwe club.

  De pijnlijke beelden:

  Debuut van vijf minuten

  Na net geen vijf minuten spelen ging Hayward, in het tussenseizoen overgekomen van de Utah Jazz, de lucht in voor een rebound. Hij kwam slecht neer op het parket en meteen was duidelijk dat het geen gewone val was.

  De bank van de Cleveland Cavaliers en alle spelers op het veld reageerden geschokt toen ze de enkel van Hayward in een wel heel onnatuurlijke positie zagen staan. De aanwinst van de Celtics werd minutenlang verzorgd op het veld en uiteindelijk afgevoerd op een draagbaar. Hij kreeg een staande ovatie van het thuispubliek.

  In de catacomben van de Quicken Loans Arena kreeg hij bezoek van heel wat spelers van de twee teams, waarna hij verdween richting de luchthaven van Cleveland. Later vandaag gaat hij onder het mes in Boston. Wellicht staat hij voor een heel lange revalidatie.

  Voor wat het waard is: de Boston Celtics verloren hun seizoensopener bij de Cleveland Cavaliers met 102-99.

  Heel wat concullega's steunen Hayward op Twitter:

  Ook enkele Rode Duivels betuigen hun steun: