• home
 • video
 • pas verschenen

  Nachtje NBA: Irving uitgejouwd, Rockets verknallen titelfeest Warriors

  Irving en James: enkele maanden geleden nog ploegmakkers.

  De Golden State Warriors zijn met een nederlaag begonnen aan de verdediging van hun NBA-titel. In eigen huis gaven ze de zege helemaal weg tegen de Houston Rockets. De Cleveland Cavaliers, de grote uitdager van de Warriors, wonnen hun eerste wedstrijd wel.

  Kyrie Irving uitgefloten

  In Cleveland stond alles in het teken van de terugkeer van Kyrie Irving. Die verliet in het transferseizoen Cleveland voor de Boston Celtics, de tegenstander van vannacht, en die overgang zit de Cavaliers-aanhang nog altijd hoog. Bij de voorstelling van de teams ging een striemend fluitconcert rond bij de naam van Irving.

  Fist bump met LeBron

  Op het parket ging het er vriendelijker aan toe. Irving en James gaven elkaar een "fist bump", waarna het nieuwe NBA-seizoen op gang geworpen werd. Irving opende de score voor zijn nieuwe ploeg en ook tweedejaars Jaylen Brown liet meteen enkele knappe dingen zien voor Boston.

  Celtics kunnen net niet stunten, knuffel tussen Irving en James

  De goede start konden de Celtics niet doortrekken. Onder leiding van een ijzersterke LeBron James (29 punten, 16 rebounds en 9 assists) denderden de Cavs weg van de Celtics. Halverwege stond het 54-38 in het voordeel van de thuisploeg.

  Na de rust vochten de Celtics terug. De kloof werd helemaal gedicht en bij 102-99 kreeg uitgerekend Irving de kans om de bordjes helemaal gelijk te hangen. Zijn driepunter "on the buzzer" ging net niet binnen en zo haalden de Cavaliers het net. Wat volgde was een innige knuffel tussen Irving en James.

  Warriors krijgen hun kampioenschapsring

  Ook titelverdediger Golden State Warriors begon vannacht aan het nieuwe NBA-seizoen. Met de Houston Rockets van Chris Paul en James Harden kreeg de kampioen meteen een te duchten tegenstander over de vloer.

  Vlak voor de wedstrijd kregen de kampioenen hun kampioenschapsring, een traditie in de Verenigde Staten. Voor Stephen Curry het tweede exemplaar, voor Kevin Durant, de MVP van de Finals, is het de allereerste.

  Spelers verknallen titelfeest op het veld

  Tot en met het derde kwart was er ook op het veld geen vuiltje aan de lucht voor de Warriors. Ze domineerden de Rockets en keken tegen een schijnbaar onoverbrugbare 101-88-voorsprong aan bij het ingaan van het slotkwart.

  Daarin stuikte de thuisploeg helemaal in elkaar. Houston ging op en over Golden State. Bij 121-122 kreeg Durant nog een uitgelezen kans om zijn ploeg de zege te schenken. De sterspeler van de Warriors scoorde ook, maar de bal vertrok net te laat uit zijn handen.

  Zege voor Houston, die de kampioen meteen met een kater van jewelste opzadelen.