• home
 • video
 • pas verschenen

  Konta neemt ondanks Wimbledon-succes afscheid van Belgische coach Fissette

  Wim Fissette en Johanna Konta haalden op Wimbledon de halve finales.

  Johanna Konta zet een punt achter haar seizoen door een pijnlijke voet. De Britse tennisster maakte in een adem ook bekend dat ze niet meer zal samenwerken met Wim Fissette. "We hebben samen veel bereikt en ik ben hem heel dankbaar."

  Wim Fissette werkte pas sinds dit jaar samen met Johanna Konta. Het duo boekte verschillende successen met als hoogtepunt een halve finale op Wimbledon. Konta was de eerste Britse die het tot in de halve finales schopte sinds Virginia Wade in 1978. Ze klom zo naar de 4e plaats op de WTA-ranglijst.

  Maar de voorbije weken ging het minder met de tennisster. Ze sukkelde met een voetblessure en kon zich uiteindelijk niet plaatsen voor de WTA-finale. De Britse zet nu dan maar vroegtijdig een punt achter haar seizoen om haar voet te laten rusten.

  Ze gaat ook op zoek naar een nieuwe coach. "We hebben er lang over nagedacht en Wim Fissette en ik hebben samen beslist om de samenwerking stop te zetten. Ik wens hem het allerbeste."

  "We hebben samen veel bereikt en ik wil hem bedanken voor al zijn geduld, zijn harde werk en zijn expertise."

  De twee bedanken elkaar op Twitter: