• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Tegen Vitesse de mindere prestaties uit de competitie uitwissen"

  Zulte Waregem wil morgen de 0 in Europa wegwerken.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Zulte Waregem wil morgen de 0 in Europa wegwerken.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Zulte Waregem heeft na twee matchen nog geen punt kunnen veroveren in de Europa League, maar morgen in de thuismatch tegen Vitesse zou daar verandering in moeten komen. "We willen die twee mindere matchen tegen Lokeren en Antwerpen uitwissen", zei trainer Francky Dury.

  "Er is me nooit gezegd dat we de Europa League moeten winnen"

  "Tegen Nice en Lazio Roma hebben we naar onze normen een goeie match gespeeld", blikt Dury nog eens terug op de Europese campagne tot nu toe. "Eigenlijk hebben we al twee helften van de vier, de eerste tegen Nice en de tweede tegen Lazio, behoorlijk gevoetbald."

  Is Vitesse de enige haalbare kaart in de poule? "Het is een goeie ploeg. Vitesse heeft net als ons de beker gewonnen, maar heeft het ook moeilijk gehad tegen Lazio en Nice. Als je in pot 3 of 4 zit, is het normaal dat je soms verliest tegen de ploegen uit pot 1 of 2. Morgen zullen we dus zien wie de beste van de rest is."

  "Er is mij nooit gezegd dat ik met Zulte Waregem de Europa League moest winnen. De uitdaging was om ons te tonen in Europa. We hebben veel jonge spelers. Tegen Nice en Lazio hebben we in totaal toch 10 kansen gecreëerd, maar we scoren te weinig. Hopelijk halen we morgen een hoger rendement."

  "Willen de mindere prestaties uit competitie uitwissen"

  "We zitten misschien in een mindere periode. Onze vorige twee competitiematchen tegen Lokeren en Antwerpen waren ook niet goed, maar het is niet zo dat we plots niet meer kunnen voetballen."

  "Nu willen we voor eigen publiek die mindere prestaties uitwissen. Dat zou goed zijn voor iedereen, voor de ploeg en voor de Belgische coëfficiënt."

  Is het ook niet een beetje België tegen Nederland morgen? "Zo had ik er nog niet over nagedacht. De sfeer is natuurlijk wel speciaal. 14 dagen geleden in Rome was er niemand en kon de coach van Lazio spelers laten rusten, terwijl wij oplossingen probeerden te verzinnen om zo lang mogelijk in de match te blijven. Morgen is het een heel ander verhaal."

  Derijck: "Tonen dat we een goeie match kunnen spelen in Europa"

  • Timothy Derijck: "Voor mij is het natuurlijk speciaal na 12 jaar in Nederland te hebben gevoetbald. Fraser is ook nog mijn trainer geweest dus het wordt leuk om hem terug te zien. Nul punten hebben is niet fijn. Je wilt niet al je wedstrijden verliezen, maar aan dat doemscenario denken we nog niet. Overwinteren wordt heel moeilijk, bijna onmogelijk. Maar morgen kunnen we wel laten zien dat we een goeie match kunnen spelen in Europa en kunnen winnen."
  • Davy De fauw: "Een haalbare kaart? Dat zullen we morgen zien. We mogen Vitesse niet onderschatten, maar als we ergens drie punten moeten pakken, dan is het wel morgen. Een goed resultaat zou ook deugd doen na twee mindere matchen. Met de steun van het publiek willen we ons herpakken. We willen de nul zo snel mogelijk weg. Ik heb er alle vertrouwen in."