• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Met mijn vrouw heb ik ook wel eens een discussie"

  Net voor de rust krijgt Kevin De Bruyne geel voor protest.

  Kevin De Bruyne zit in de vorm van zijn leven bij Manchester City. Toch ging hij gisteren mopperend de kleedkamer in. "We hadden een kleine discussie. Dat gebeurt al eens", reageerde de Rode Duivel na de Champions League-match tegen Napoli (2-1).

  "Niks aan de hand"

  Kevin De Bruyne had gisteravond net geel gekregen wegens protest toen hij verhaal ging halen bij de assistent-scheidsrechter. Zijn ploegmaats moesten de middenvelder afkoelen.

  "We hadden een kleine discussie. Dat gebeurt al eens. Na een minuut was het alweer voorbij. Ik heb die ook wel eens met mijn vrouw, zoals iedereen", lacht De Bruyne (video). "Ik wou gewoon iets vragen, maar dat mocht niet. Er is niks aan de hand."

  Stond hij gefrustreerd op het terrein? "Jullie zien me vaak gefrustreerd rondlopen, maar ik was heel rustig", antwoordde hij op een vraag van een Belgische reporter. "Op het hoogste niveau heb je wel meer discussies. Dat vind ik ook nodig om iedereen op scherp te zetten."

  video: Proximus Sports

  "Makkelijk om iemand aan te spelen"

  Kevin De Bruyne strooit dit seizoen met wonderpasses bij Manchester City. "Onze ploeg speelt op een hoog niveau. Zo is het makkelijker om iemand aan te spelen", legt hij uit. "Het draait ook niet alleen om mij. Het is teamspel, zij scoren."

  BBC-presentator Gary Lineker was gisteravond opnieuw onder de indruk van Kevin De Bruyne. "De Bruyne is belachelijk goed", tweette de voormalige Engelse international.