• home
 • video
 • pas verschenen

  Storck en Hongarije gaan uit elkaar na missen van WK

  Storck was meer dan twee jaar bondscoach van Hongarije.

  De Duitser Bernd Storck is niet langer de bondscoach van Hongarije. Het land kon zich niet plaatsen voor het WK in Rusland. Op het EK in 2016 schopten de Hongaren het nog tot in de achtste finales. Daarin verloren ze van de Rode Duivels.

  Bernd Storck was bij Hongarije niet alleen bondscoach, hij nam er ook de functie van sportief directeur waar. Hij was er sinds juli 2015 aan de slag, maar nu komt er een einde aan de samenwerking tussen de Duitser en Hongarije.

  Onder zijn leiding slaagde het land er niet in zich te plaatsen voor het WK. Hongarije werd derde in groep B, op ruime afstand van groepswinnaar Portugal en nummer twee Zwitserland. De Hongaren leden onder meer een beschamende nederlaag tegen Andorra.

  Op het EK vorig jaar in Frankrijk haalde Hongarije nog de achtste finales. Daarin waren de Rode Duivels duidelijk met 4-0 te sterk. Het was toen hun eerste deelname aan een groot toernooi sinds het WK van 1986.