• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo schreeuwt zijn steun uit voor slachtoffers en bestrijders bosbranden

  Het kurkdroge Portugal telt 500 brandhaarden, er vielen al tientallen doden.

  Portugal beleeft al de hele zomer een ware nachtmerrie van bosbranden. De voorbije dagen flakkert het vuur letterlijk weer op: in het centrum en het noorden van het land werden 500 brandhaarden geteld, er vielen al meer dan 30 doden en heel wat mensen worden vermist. Voetbalvedette Ronaldo brengt de miserie in zijn land en in zijn voetballand Spanje onder de aandacht.

  Portugal kampt met een van de droogste perioden uit zijn recente geschiedenis. Door de temperaturen boven 30 graden en de wind van orkaan Ophelia krijgt het vuur de laatste dagen her en der weer vrij spel.

  Al klinkt er ook dat heel wat branden zijn aangestoken. Ten noorden van de rivier Taag is de noodtoestand afgekondigd, die waarschuwing geldt voor bijna de helft van het land. 6.000 brandweerlui helpen mee het vuur te bestrijden.

  Heel wat Portugezen vinden dat het vuurdrama te weinig aandacht krijgt in Europa. De tweet van Cristiano Ronaldo, de Portugese ster van Real Madrid, kan daar iets aan veranderen. Hij spreekt zijn steun uit voor de slachtoffers, hun naasten en de brandweerlieden. In Portugal en Spanje, want ook daar brandt het.

  "Onmogelijk om onverschillig te blijven bij deze tragedie. Solidariteit met familie en vrienden van de slachtoffers. Volledige ondersteuning voor brandweerlieden die met gevaar voor eigen leven op de best mogelijke manier helpen", is Ronaldo's boodschap.

  Tweet Ronaldo: