• home
 • video
 • pas verschenen

  Lovren: "Lukaku raakte me met opzet in het gezicht"

  Lovren na de botsing met Lukaku afgelopen zaterdag kort voor de rust.

  Liverpool-verdediger Dejan Lovren heeft Romelu Lukaku ervan beschuldigd hem vrijwillig in het gezicht te hebben getrapt tijdens Liverpool-Manchester United afgelopen zaterdag. De hiel van de Rode Duivel raakte de Kroatische verdediger onder zijn linkeroog na een duel voor de rust.

  Lovren deed de uitspraak gisteren in Maribor, waar Liverpool vanavond in de Champions League acteert. De verdediger sprak nadat de Football Association (FA) de beslissing van scheidsrechter Martin Atkinson had gevolgd door geen verdere actie te ondernemen na de schijnbaar ongelukkige botsing.

  Lovren is een andere mening toegedaan: "Ik voerde een tackle uit, voelde dat hij boven mij was, maar dat hij ook opzij had kunnen gaan", vertelde hij op de verplichte persconferentie voor Maribor-Liverpool.

  "Eerlijk gezegd denk ik dat hij het met opzet deed. Het was op mijn gezicht. Als het zomaar gebeurde, zou je je verontschuldigen achteraf. Ik zag dat hij nerveus was tijdens de match, dus misschien is dat de reden."

  "Het is voorbij, dat is voetbal"

  De FA vervolgt Lukaku dus niet. Wat vindt Lovren daarvan? "Het gebeurde op het veld en het is voorbij. Ik kan het niet veranderen, niemand kan het veranderen. Dit is niet mijn beslissing. Ik kan niet zeggen dat ik teleurgesteld ben, het is wat het is. We moeten vooruit. Dit hoort bij het voetbal."