• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome verwacht "loodzware Tour", Dumoulin twijfelt over deelname

  Iedereen hoopt op een duel Froome-Dumoulin, maar komt dat er wel?

  0 / 0

  Iedereen hoopt op een duel Froome-Dumoulin, maar komt dat er wel?

  De Tour van 2018 belooft een leuke mix te worden en ook de reacties na de presentatie zijn gemengd. In het kamp van Tom Dumoulin betreuren ze vooral het gebrek aan tijdritkilometers. "Maar het is wel iets voor allrounders en dat is Tom wel."

  Chris Froome kan in 2018 geschiedenis schrijven met een 5e overwinning, waardoor hij op gelijke hoogte zou komen van Merckx, Hinault, Anquetil en Indurain. "Dat is de droom natuurlijk", zegt Froome.

  "Maar het wordt een loodzware editie. De renners zullen op heel veel verschillende manieren op de proef gesteld worden. De kasseien boezemen me geen angst in, ik hou er zelfs van. Maar die eerste week in Noord-Frankrijk wordt mentaal wel lastig."

  "Voor de rest is de Tour een beetje een kopie van die van dit jaar. Er zijn maar 4 aankomsten bergop en weinig tijdritkilometers. Of ik een duel met Dumoulin verwacht? Dat zou kunnen, al zijn er voor hem wel weinig kilometers tegen de klok."

  "Zou goed kunnen zijn voor Dumoulin, maar is niet perfect"

  In het kamp van Dumoulin reageren ze inderdaad ontgoocheld. "We hadden op meer tijdritkilometers gehoopt", zegt Sunweb-ploegleider Aike Visbeek aan de NOS. "Het zou een goed parcours kunnen zijn voor Tom, maar het is niet perfect."

  "De eerste week speelt in het voordeel van de allrounders en dat is wel in het voordeel van Tom. Hij kan zich ook goed positioneren en dat is belangrijk in Bretagne en op de kasseien."

  Het is zelfs nog niet zeker of Dumoulin de Tour wel op zijn programma zal zetten. "We wachten eerst de voorstelling van de Giro af."

  De Fransen hopen dan weer op een knalprestatie van Romain Bardet, die de voorbije 2 jaar telkens op het eindpodium stond. "Er zijn veel bergen, dus dat stemt mij gelukkig. Ik hou ook van de afwisseling van lange en korte ritten en ook de weinige tijdritkilometers spelen in mijn voordeel."

  Sergeant: "Ik vermoed dat Wellens zal passen"

  • Wilfried Peeters (Quick-Step): "Ik tel in de eerste helft van de Tour al 7 à 8 kansen voor de sprinters. Dat is in ons voordeel met Gaviria. We proberen het met hem net zo goed te doen als met Kittel (die won dit jaar 5 ritten). Hij debuteert wel in de Tour, maar hij heeft in de Giro wel bewezen dat hij heel snel is. Voor het klassement verliezen we Dan Martin, maar we zetten nu alles op Jungels."
  • Marc Sergeant (Lotto-Soudal): "De Gendt zal dit parcours graag zien en ook Benoot zal dit bekoren. Ik hoop ook dat we weer de oude Greipel zullen zien in de sprint. Dat heeft hij mij toch beloofd. Ook Wellens zou het parcours moeten liggen, maar de warmte blijft lastig voor hem. We moeten het er nog eens met hem over hebben, maar ik vermoed dat hij er niet bij zal zijn."