• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"

  Anderlecht denkt nog niet aan een verhuizing uit het huidige stadion.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Ghelamco heeft gisteravond een kleiner Eurostadion voorgesteld dat naar eigen zeggen tegemoet komt aan de bezwaren van alle partijen, onder meer van Anderlecht. De recordkampioen zou het EK-stadion gaan bespelen, maar trok zich begin februari terug uit het verhaal.

  Met een kleiner stadion, een capaciteit die na het EK van 60.000 naar 50.000 of 40.000 zitjes kan gaan en loges dichter tegen het veld volgt Ghelamco de toenmalige wensen van Anderlecht.

  De architect van Ghelamco noemde Anderlecht gisteravond op een buurtvergadering in Grimbergen "een partner", net als de KBVB.

  Maar bij Anderlecht vallen ze uit de lucht. "We hebben al 18 maanden officieel geen contact gehad met Ghelamco", zegt woordvoerder David Steegen. "We kunnen dus moeilijk een standpunt innemen."

  "We lezen ook overal dat er aanpassingen gedaan zijn, maar officieel zijn we nog niet op de hoogte. We hebben dus ook nog altijd geen reactie gekregen op de opmerkingen die we destijds gegeven hebben. Maar onze deur staat altijd open voor iedereen."

  "Vanden Stockstadion is ons stadion en dat zal nog tijdje zo zijn"

  Intussen focust Anderlecht zich gewoon op het huidige stadion. "We hebben het nog maar net opnieuw geschilderd en hebben een sfeervak gemaakt. Het Constant Vanden Stockstadion is vooralsnog ons stadion en ik denk dat dat nog enige tijd zo zal zijn."

  Video player inladen...