• home
 • video
 • pas verschenen

  Xavier Reckinger maakt promotie: is nu hoofdcoach van Duitse hockeyvrouwen

  Het WK 2018 wordt de eerste opdracht voor Xavier Reckinger.

  Xavier Reckinger is de nieuwe T1 van de Duitse nationale vrouwenhockeyploeg. Hij was al T2 en neemt de plaats in van Jamilon Mülders, die de Chinese vrouwen gaat begeleiden. De 33-jarige Reckinger tekende een contract tot Tokio 2020.

  Reckinger stopte vorig seizoen als speler van Herakles. Hij combineert zijn Duitse job met het trainersschap bij Racing (mannen en vrouwen) in ons land.

  Op het voorbije EK werd onze landgenoot met Mülders vierde. Ze verloren in de halve finale met 0-1 van België, in de kleine finale was Engeland met 0-2 te sterk.

  Duitsland is de olympische kampioen van 2004 en pakte brons in Rio 2016. Voor het eerst is een niet-buitenlander hoofdcoach bij de Duitse bond.

  Duitse bond: "Er wacht Xavier zonder twijfel grote toekomst als coach"

  "Xavier staat voor een moderne benadering van het hockey. We zijn ervan overtuigd dat we met hem de juiste persoon hebben gevonden om het team verder te laten ontwikkelen", zegt bondsvoorzitter Wolfgang Hillmann.

  Zijn sportief directeur Heino Knuf vult aan: "Hij is zonder twijfel een coach met een grote toekomst. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring. In België zorgde hij mee voor de ontwikkeling van heel wat jonge talenten. Die maken het onze selecties vandaag heel lastig in de internationale competities."

  Reckinger speelde 328 keer voor de Red Lions, waarmee hij 2 Olympische Spelen meemaakte (9e in Peking 2008, 5e in Londen 2012). "Dit is een heel grote uitdaging", was zijn eerste reactie. Zijn eerste opdracht wordt het WK 2018 in Londen.

  "Er verandert niet zoveel"

  Xavier Reckinger combineert zijn functie bij de Duitse ploeg dus met zijn job bij Racing. "Ik zal wel wedstrijden missen bij Racing, maar dat was ook al als assistent het geval. Er verandert dus niet zoveel", zegt Reckinger aan Sporza.

  Vindt Reckinger het jammer dat hij in eigen land niet aan de slag kan bij de nationale ploeg? "Ik ben in alle leeftijdscategorieën actief geweest. Maar het is gezond dat er op een bepaald moment een beetje afstand komt."

  "Ik ben wie ik ben en ik ben zeer aanwezig. Ik denk dat ik op dit moment in Belgë nog te dicht sta bij het hele gebeuren. Dat is mijn grootste voordeel in Duitsland: ik ben neutraal en kan alles op een objectieve manier bekijken."