• home
 • video
 • pas verschenen

  Wanty-Groupe Gobert is weer het beste team in de Europe Tour

  Wanty-Groupe Gobert debuteerde dit jaar ook in de Tour de France.

  Het Waalse procontinentale team Wanty-Groupe Gobert sluit het wielerjaar 2017 af als leider van het ploegenklassement in de UCI Europe Tour. Met enkel nog de Sluitingsprijs Putte-Kapellen morgen op het programma kan hen de leidersplaats niet meer ontsnappen. Het is het tweede jaar op rij dat Wanty het ploegenklassement in de Europe Tour op zak steekt.

  Wanty-Groupe Gobert nam vorige woensdag de leiding in het klassement over van Cofidis, na de zesde plaats van Xandro Meurisse in de Famenne Ardenne Classic.

  Wanty telt 3.200 punten, 31 meer dan het Franse Cofidis (3.169 punten). Maar Cofidis neemt morgen niet deel aan de Sluitingsprijs, de laatste wedstrijd op de kalender van de Europe Tour.

  Het ploegenklassement van de Europe Tour baseert zich op de punten van de acht beste renners van elk team. Nacer Bouhanni (Cofidis) staat op kop van het individuele klassement, met 1.124 punten. De beste renner van Wanty is Kenny Dehaes (671 punten), op de 14 plaats.