• home
 • video
 • pas verschenen

  Test je kennis van de verkeersregels en maak zo je ploeg "kampioen"

  Quiz je favoriete club naar de top van het klassement.

  Ook dit jaar organiseert de Pro League in samenwerking met de Vlaamse overheid De Grote Verkeerscup, waarbij voetballiefhebbers in dienst van hun favoriete club hun kennis van het verkeer kunnen etaleren.

  De Grote Verkeerscup is een online quiz over het verkeer. Je kiest je favoriete club uit 1A of 1B en krijgt vervolgens 20 vragen voorgeschoteld. Jouw prestatie heeft invloed op het klassement van alle clubs.

  Bovendien maak je met 14/20 of meer kans op een prijs van je favoriete club, zoals tickets of gadgets.

  Ook de clubs zelf zetten elk 1 speler in die voor hen de quiz aflegt. Zo testen onder meer Massimo Bruno (Anderlecht), Brandon Mechele (Club Brugge) en Renaud Emond (Standard) hun kennis van het verkeersreglement.

  "Wie vindt het niet leuk om te quizzen?", zegt Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts. "Het is letterlijk van levensbelang om de regels goed te kennen en toe te passen. De Grote Verkeerscup maakt bijleren leuker dan ooit."

  Speel mee

  Meespelen aan De Grote Verkeerscup kan tot 30 november op www.degroteverkeerscup.be

  Video player inladen...