• home
 • video
 • pas verschenen

  Sportweekend: "Schieten op die kist", "Blij en dju", "Da's de kuil, amai" en Kumpen in Nascar

  Video player inladen...
  0 / 0
  Ruben Van Gucht leidde gisteren een batterij aan diverse onderwerpen in tijdens het zondagse Sportweekend op Eén. Bekijk hier de beste fragmenten en reportages.

  "Schieten op die kist"

  Genk kwam zaterdag in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Moeskroen. Sportweekend ging de sfeer bij de voetbalclub opsnuiven en die blijkt niet opperbest. Bij een deel van de supporters is de Nederlandse coach Albert Stuivenberg de kop van Jut. 

  "Stuivenberg is een heel sympathieke kerel en een goeie trainer, maar niet voor Genk. Altijd maar dat breien, breien, breien. Daar haal je niks mee. We hebben iemand nodig zoals Frank Vercauteren: doelgericht voetbal, schieten op die kist."

  Video player inladen...

  "Dit is nog niks"

  AA Gent veroverde afgelopen weekend zijn eerste thuisoverwinning dit seizoen. Waasland-Beveren was het kind van de rekening. De nieuwe trainer Yves Vanderhaeghe kon daar niet ontevreden over zijn, maar hield tegelijkertijd een pleidooi voor bescheidenheid: "Dit is nog niks, we moeten de voeten op de grond houden."

  Video player inladen...

  "Blij en dju tegelijkertijd"

  Jurgen Van den Broeck neemt dinsdag in Putte-Kapellen afscheid van de fiets. Hoe meer het pensioen van de wielrenner nadert, hoe vreemder het voelt. "Enerzijds ben je blij, anderzijds zeg je: dju, een deel van mijn leven is voorbij", zegt Van den Broeck tijdens een uitstapje naar een attractiepark.

  Video player inladen...

  "Temperaturen abnormaal, prestaties van mijn renners ook"

  Gianni Meersman is (door gezondheidsproblemen) al een tijdje afgezwaaid als wielrenner. Sinds deze week zet hij zijn eerste stapjes als ploegleider, maar dan in de voor hem nog ietwat onbekende wereld van het veldrijden. Wanneer Meersman de beroemde kuil van Zonhoven ziet, trekt hij even grote ogen. Over de prestatie van zijn renners is hij na de Superprestige-cross zeer kritisch.

  Video player inladen...

  Nascar wordt steeds populairder in Europa

  Anthony Kumpen is er in Zolder niet in geslaagd om zijn Europese titel in de Nascar te verlengen. Maar geen nood, want zijn sport is in België en Europa aan het groeien en dat is ook belangrijk. "In de VS is dit een zeer grote sport, met grote budgetten. Maar als je het Europese kampioenschap wint, krijg je van Nascar een budget om in Amerika te rijden. Dat is het leuke eraan", zegt Kumpen.

  Video player inladen...

  Fabelachtige De Bruyne en wereldgoal in Dijon-PSG

  In de onderstaande aflevering van Sportweekend kunt u ook een verslag bekijken over de prestatie van Kevin De Bruyne tegen Stoke City. De Belgische middenvelder schitterde in de 7-2-overwinning alweer voor Manchester City. De coach van de tegenstander noemt De Bruyne zonder omwegen "de beste speler in de Premier League". Bekijk die reportage aan het begin van de uitzending.

  En wat te denken van Thomas Meunier bij PSG? De rechterflankspeler scoorde twee keer in het competitieduel op Dijon. Meunier nam de 0-1 en 1-2 voor zijn rekening. Tussendoor scoorde Jeannot de gelijkmaker voor Dijon. Die 1-1 was werkelijk een pareltje. Bekijk het doelpunt in de uitzending na 14 minuten.

  Video player inladen...