• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag van de verzoening: de videoref, Limbombe en Hanni

  Wat heeft u gemist van het afgelopen weekend in het voetbal? In dit artikel verzamelen we de meest opvallende en mooiste beelden van speeldag 10.

  Videoscheidsrechter zorgt voor gerechtigheid

  De videoscheidsrechter heeft al voor veel discussie gezorgd, maar dit weekend bewees het systeem waarom we ons er mee moeten verzoenen.

  De tweede gele kaart voor Pocognoli was misschien een strenge beslissing van scheidsrechter Wouters (niet van de videoref), maar dat de videoref voorkwam dat er een onterechte penalty werd gefloten, moeten we appreciëren. Dat Waasland-Beveren-speler Camacho de eerste is die door tussenkomst van de videoref zijn gele kaart zag omgezet worden in rood, was gezien de intentie van zijn tackle ook een goede beslissing.

  Pocognoli kan zich niet verzoenen met kaart voor schwalbe

  Standard-speler Pocognoli was het alles behalve eens met de beslissing van Luc Wouters om hem een tweede gele kaart te geven. "Ik kan verzekeren dat er contact was en dat ik nooit de bedoeling had om een fout te simuleren", schreef hij op Twitter. 

  Voor alle duidelijkheid, die videoref gaf enkel door om de penaltyfase te herbekijken. Het was Luc Wouters die terugkwam op zijn beslissing om penalty te fluiten en concludeerde dat het dus om een schwalbe van de Standard-kapitein moest gaan.

  Dolle vreugdetaferelen bij Club Brugge

  Club Brugge-speler Limbombe verzoende zich met de glimlach met zijn tweede gele kaart, die hij kreeg om zijn shirt uit te trekken. Bekijk de mooie feestbeelden na de late 2-3.

  Anderlecht- én KVM-fans verzoenen zich met Hanni

  Sofiane Hanni lag dit seizoen niet in de bovenste schuif van de Anderlecht-supporters, maar kreeg de handen wel op elkaar in Mechelen nadat hij voor twee knappe assists had gezorgd. Na de match kreeg hij ook applaus van (een deel van) het KVM-publiek. Zijn vorige club.

  Hebben Samatta en Aidoo zich al verzoend?

  In de slotfase van Genk tegen Moeskroen hinderden Genk-spelers Samataa en Aidoo elkaar. Tot grote razernij van die laatste.

  Horvath moet zich nog verzoenen met de regels bij uitworpen

  Club Brugge-doelman Horvath zorgde voor de vreemdste actie van het weekend. Bij een uitworp veranderde hij in laatste instantie van idee, waardoor hij de bal naar zichzelf smeet. Een onrechtstreekse vrije trap voor Oostende op een gevaarlijke plaats was het resultaat.

  Dienstmededeling: Kanaries kleuren fuchsia

  Als u zaterdagavond twijfelde wie de tegenstander van Lokeren was, dan kunnen we dat begrijpen. Sint-Truiden haalde voor de eerste keer zijn derde uitrusting uit de kast.  Geel en blauw werden geruild voor fuchsia en zwart. Kan u er zich mee verzoenen?

  Met uw keuze voor goal van de week kunnen we ons sowieso verzoenen

  Ons verzoenen met de kandidaten voor de goal van de week was de makkelijkste opgave. Bekijk de zes pareltjes die in aanmerking komen.