• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder over bevrijding bij Anderlecht-bestuur: "Stress weg, zuurtjes komen boven"

  Het snoepje van de week, volgens Jan Mulder.

  In Extra Time vertelde Jan Mulder hoe hij Anderlecht "het keurslijf van de saaiheid" zag afwerpen en welke invloed dit had op het bestuur. "De vreugde is helemaal terug door 1 helft waar we al maanden naar snakken: een simpele, ouderwetse, leuke voetbalwedstrijd."

  Het moment van Jan Mulder van het afgelopen weekend vond al op vrijdag plaats, in wat hij "het wonder van Mechelen" noemt. "Ze hadden tegen het bestuur van Anderlecht gezegd: "Ga toch maar mee, dan zal je voetbal zien.""

  "Maar ze geloofden daar niet in. Ze gaan al jarenlang plichtmatig naar de wedstrijden. Maar het wonder gebeurde echt: het was een simpele, ouderwetse, leuke voetbalwedstrijd."

  "En je zag ook wat dat bij het bestuur bewerkstelligde. Het staat 2-0 en dan komt de zak met zuurtjes boven. Kijk naar die gretigheid! Dat zit helemaal gebeiteld. Stress weg, zuurtjes boven."

  "De vreugde is helemaal terug door 1 helft waar we al maanden of zelfs jaren naar snakken: gewoon een schitterende wedstrijd onder kunstlicht."

  Ook persverantwoordelijke David Steegen krijgt een aparte vermelding. "Je zag hem denken: "Hoe verklaar ik dit straks?" Die jongen zit vol met cynisme en defensief denken en nu moet hij plots zeggen: dit was Anderlecht. Dat is lastig als je al jaren in dat keurslijf van saaiheid zit. Maar ik ben zo blij voor al die mensen."

  Video player inladen...