• home
 • video
 • pas verschenen

  José Riga krijgt de bons bij Cercle Brugge

  Einde verhaal voor Riga in Brugge.

  Cercle Brugge heeft zijn trainer José Riga buiten de deur gezet. De vereniging staat op de derde plaats in 1B, wat volgens de bazen niet goed genoeg is.

  Cercle Brugge raakte zaterdagavond op eigen veld niet voorbij Roeselare (1-1). Met 19 punten uit 11 wedstrijden is de vereniging 3e in het klassement, na Oud-Heverlee Leuven en Beerschot Wilrijk, die allebei 22 punten hebben.

  "De uitslagen sinds de start van de competitie stemmen niet overeen met onze verwachtingen. Cercle heeft de ambitie om te promoveren naar eerste klasse. Het moet en kan dus beter", zegt Vadim Vasiljev, de gedelegeerd bestuurder van Cercle Brugge en vicevoorzitter en CEO van AS Monaco. Monaco is de meerderheidsaandeelhouder bij groen-zwart.

  "Wij bedanken José Riga voor zijn grote professionalisme dat ten dienste stond van Cercle en om het behoud te verzekeren op het einde van het vorige seizoen. Wij zullen er nu alles aan doen om de beste oplossing te vinden, zodat de ploeg onze doelstellingen kan bereiken."

  Later vandaag, om 17u, stelt Cercle in het Jan Breydelstadion de nieuwe coach voor. Riga was sinds begin november 2016 coach van Cercle Brugge. Hij volgde toen de ontslagen Vincent Euvrard op.