• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelman overlijdt na botsing met ploegmaat

  Choirul Huda zakt in mekaar. Hij overlijdt in het ziekenhuis.

  De Indonesische voetbalwereld is in de rouw na de dood van de 38-jarige doelman Choirul Huda. Een - op het eerste gezicht - onschuldige botsing kostte hem het leven. Huda speelde heel zijn carrière voor Persela Lamongan.

  Adem- en hartstilstand

  Choirul Huda botste met een tegenstrever en zijn Braziliaanse ploegmaat Ramon Rodrigues toen ze met z'n drieën voor de bal gingen. De doelman kreeg geen lucht meer, tastte naar zijn borst en zakte in mekaar.

  EHBO'ers legden de doelman op een brancard en verleenden hem de eerste hulp. Huda overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een adem- en hartstilstand.

  Eén man, één club, één liefde

  Choirul Huda was een legende in Indonesië. De doelman speelde zijn hele carrière voor Persela Lamongan. In totaal stond hij meer dan 500 matchen onder de lat bij de Indonesische eersteklasser. "Eén man, één club, één liefde", luidde zijn slogan.

  Beelden van de fatale botsing (niet voor gevoelige kijkers):