• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Het herstel zal lang duren, maar ik ben blij dat ik kan beginnen"

  Bakelants staat voor een lange revalidatie.

  Jan Bakelants (31) stelt het naar eigen zeggen goed na zijn valpartij in de Ronde van Lombardije. Bakelants ging vrijdag onder het mes. "Er is geen extra operatie nodig", schrijft de onfortuinlijke renner op Twitter.

  Jan Bakelants kwam 10 dagen geleden erg zwaar ten val in de Ronde van Lombardije. De AG2R-renner brak bij zijn duik over een vangrail 7 ribben en 2 ruggenwervels.

  Bakelants verbleef een tijdje in Italië, maar werd vrijdag in Leuven geopereerd. "We zijn nu twee dagen na de operatie. Het ziet er goed uit en er is geen extra ingreep nodig", schrijft hij op Twitter. "Het herstelproces zal lang zijn, maar ik ben blij dat ik er aan kan beginnen."

  "Als alles goed verloopt, hoopt Jan eind deze week naar huis te mogen om zijn herstel daar te kunnen voortzetten. Het is momenteel echter nog te vroeg om een concrete timing te plakken op wanneer hij weer op de fiets zal zitten", zegt zijn management.

  "Jan is uiteraard opgelucht dat de operatie goed verlopen is en is strijdvaardig om aan de lange revalidatie te beginnen."

  Een update van Jan Bakelants op Twitter: