• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "We zijn niet arrogant, maar we kunnen Real kloppen"

  Het Belgische duo moet morgen onder meer Ronaldo aan banden leggen.

  Met Real Madrid-Tottenham staat morgen de confrontatie tussen de twee leiders in groep H op het programma. Toby Alderweireld heeft veel vertrouwen. "Ze hebben voorin veel kwaliteit, maar wij kunnen hen ook pijn doen."

  "We kunnen Real Madrid kloppen"

  Sinds de Champions League-eindwinst van Chelsea in 2012 voeren de Spaanse clubs het hoge woord in de belangrijkste Europese competitie. Real Madrid trok de voorbije jaren drie keer aan het langste eind, Barcelona en Bayern München wonnen één editie sinds 2012.

  Maar in deze campagne zijn de Engelse clubs uitstekend uit de startblokken geschoten. Manchester City, Manchester United, Chelsea en Tottenham openden met 6 op 6, Liverpool speelde twee keer gelijk. Bevestigt Tottenham morgen die Engelse hoogconjunctuur?

  "De Engelse clubs halen dit seizoen goeie resultaten, maar Real haalt bijna elk jaar de finale", vertelt Toby Alderweireld, verdediger bij de Spurs.

  "Wij hebben een goeie ploeg en kunnen hen kloppen. Dat is geen arrogantie, dat is gewoon vertrouwen. In de Premier League speel je tegen de beste clubs van de wereld. Real heeft veel kwaliteit voorin, maar we kunnen hen ook pijn doen."

  Verleden bij Atletico Madrid

  Toby Alderweireld heeft een verleden in Spanje. "Bij Atletico Madrid geloofden we dat we Real konden kloppen. Dat geloven we bij Tottenham ook. We hebben uiteraard veel respect, maar dat betekent niet dat je een stap achteruit moet zetten."

  Tottenham kan morgen overigens wellicht een beroep doen op Mousa Dembélé. De Rode Duivel was al een tijdje buiten strijd met een enkelblessure, maar is mee naar Madrid gereisd.