• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Snerende Trump ontvangt ijshockeykampioen: "Zij wilden hier wél zijn"

  Trump ontvangt de ijshockeykampioen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Donald Trump heeft NHL-kampioen Pittsburgh Penguins in de bloemetjes gezet op het Witte Huis. De Amerikaanse president glom van trots.

  De Pittsburgh Penguins kroonden zich in juni tot kampioen in het Amerikaanse ijshockeykampioenschap NHL. Ze aanvaardden de uitnodiging van het Witte Huis, waar president Trump een kleine toespraak gaf en enkele teamleden de hand schudde.

  Op zich is zo'n ontvangst door de Amerikaanse president geen groot nieuws, ware het niet dat de Golden State Warriors ook uitgenodigd waren (als NBA-kampioen), maar Trump die invitatie wat later introk.

  Onder meer sterspeler Stephen Curry had zich immers hardop afgevraagd of hij wel naar Trump wilde gaan. Als door een wesp gestoken twitterde Trump dat Curry en zijn maatjes niet meer welkom waren.

  Toen Trump in het bijzijn van de Pittsburgh Penguins aan zijn speech begon, kon hij het niet laten nog even naar de Golden State Warriors te verwijzen. "Iedereen die hier is, wilde hier ook echt zijn", zei de president.

  Ruwe beelden van de ontvangst:

  Video player inladen ...

  Tweet: