• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Trump wint hoogstaande snookerfinale in Lommel

  Trump (archieffoto) wint in Lommel.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Judd Trump (Eng/4) heeft het European Masters snookertoernooi in Lommel gewonnen. De Engelsman klopte in de finale Stuart Bingham (Eng/11) met 9-7. Het is voor Trump de 8e rankingtitel uit zijn carrière.

  Stuart Bingham had op weg naar de finale onze landgenoot Luca Brecel en wereldkampioen Mark Selby uitgeschakeld. In de finale maakte Bingham er tegen Judd Trump een aangenaam kijkstuk van.

  Al vroeg in de finale vielen er 4 centuries te noteren en de twee finalisten lieten elkaar nauwelijks los. Bij 7-5 kon Trump de titel al eventjes ruiken, maar Bingham liet plots niets meer liggen en kwam terug tot 7-7.

  Het momentum leek voor de boeman van Brecel en Selby, maar met een gelukje op het cruciale moment kwam titelverdediger Trump toch weer op 8-7. Met een 5e century in deze finale kwam de 9-7 op het bord.

  Beelden van de finale in Lommel