• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maes over Goffin: "Masters-ticket zou bekroning zijn voor regelmaat"

  David Goffin aast op een ticket voor de Masters.

  David Goffin is de voorbije weken sterk op dreef met toernooizeges in Shenzhen en Tokio. Mag Goffin naar de Masters? En wat leert zijn huidige vorm over de Daviscup-kansen van de Belgen? Carl Maes geeft antwoorden.

  Vanzelfsprekende uitslagen?

  "De resultaten zijn schitterend, maar hij heeft ook altijd gewonnen van tegenstrevers met een lagere ranking. Als je het heel nuchter bekijkt, moet je zeggen dat dit wedstrijden zijn die David Goffin moest winnen", zegt Carl Maes aan Sporza.

  "Hij was in beide toernooien reekshoofd en dan zijn het vanzelfsprekende uitslagen. Maar in het mannentennis kun je snel wedstrijden verliezen en dan kan je vertrouwen wegzakken."

  "Dat vertrouwen heeft hij kunnen opkrikken na die Daviscup-ontmoeting tegen Australië. Dat zie je wel vaker: als in de landencompetitie goed gepresteerd wordt, dan is dat dikwijls het moment om de wagen op gang te trekken. En als Goffin enkele matchen op een rij wint, dan geraakt hij echt in de winning mood."

  Frisheid

  David Goffin zegt zelf dat hij zich frisser voelt dan de vorige jaren. "Dat kan hem inderdaad helpen. Ik zag hem vorig jaar in Antwerpen op zijn tandvlees spelen, maar ik denk dat hij er nu veel frisser voor staat."

  Al kan de opeenvolging van wedstrijden stilaan een nadeel vormen. "Hij moet nu in Shanghai, Antwerpen en Bercy punten verdedigen. Dan stapelt hij veel wedstrijden op en dan mag je ook wel even rusten. Te veel van het goeie is ook niet goed."

  Masters en Daviscup-finale

  David Goffin mag stilaan aanspraak maken op een ticket voor de Masters, maar dat prestigieuze toernooi leunt ook nog eens heel dicht aan bij de finale van de Daviscup.

  "Aangezien hij een periode van gedwongen rust heeft gehad, denk ik niet dat het een groot probleem is om zijn seizoen wat langer te rekken. Ik zie het eerder een negatief effect hebben voor de start van het seizoen in 2018."

  "De Daviscup-finale wordt eind november gespeeld. Na twee weken rust moet je je dan eigenlijk al klaarmaken voor de trip naar Australië. Maar voor wat nu komt, vrees ik niet zoveel."

  "Er zijn geen rustmomenten"

  Welk belang moeten we aan een eventuele deelname van de Masters hechten? "Dat zou de ultieme bekroning zijn voor zijn regelmaat. Hij kan er zijn ranking ook verbeteren en op financieel vlak is het de kers op de taart."

  "Hij verdient dat, maar hij heeft ook geluk dat heel wat toppers niet deelnemen door blessures. Die komen er omdat het seizoen zo lang is. Er zijn geen rustmomenten."

  "Daar moet David in de toekomst rekening mee houden. De Masters kunnen een individuele bekroning worden, hopelijk volgt kort daarna de ploegbekroning in de Daviscup."