• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cant bracht nacht door in spoed met "hevige buikkrampen", geeft op in Ronse

  Cant viert vandaag "minste verjaardag in jaren": 27.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Wereldkampioene Sanne Cant viert vandaag haar 27e verjaardag, maar die is in mineur begonnen. "Gisteravond kreeg ik hevige buikkrampen. Ik zat tot 7u op de spoed in UZ Gent." Ze startte toch in Ronse, maar gaf er over halfweg de brui aan.

  Cant had zich haar verjaardag wel anders voorgesteld. Gisteren in Meulebeke won ze haar eerste palm van het seizoen. "Maar na de wedstrijd kreeg ik plotseling hevige buikkrampen", vertelde ze aan Sporza.

  "We vonden geen oplossing, ook pijnstillers hielpen niet. Om 3u besloot ik naar het UZ in Gent te gaan. Daar heb ik tot 7u op de spoed gezeten. Ik heb dus niks nachtrust gehad. Hopelijk reageer ik een beetje deftig in de wedstrijd en heb ik niet te veel last."

  Ze startte in Ronse in de eerste wedstrijd van de DVV Trofee om haar klassement te redden. "Ik weet niet wat het wordt. Misschien is het na de medicatie die ik kreeg wel allemaal in orde. Maar we mogen ook niet veel medicatie innemen, er bestaat zoiets als een dopinglijst. We zien wel. Misschien word ik op 2 minuten gereden, misschien op 5. Misschien zie je mij niet meer. Het is 1 groot vraagteken." Het werd dus de derde optie.

  "Dit is mijn minste verjaardag in jaren, maar het is wat het is. Ik heb hier zeker niet voor gekozen. Je kunt er weinig aan veranderen."

  Cant stapt in tranen af

  Al snel liep Cant in de Hotondcross achter de feiten aan. Na 2 ronden bedroeg de achterstand al meer dan 2 minuten. Ze hield het nog even vol, maar stapte iets over halfweg in tranen af.