Ga naar de inhoud

meest recent

Bakelants blijft op intensieve zorg na zware val in Lombardije

 zo 8 oktober 2017 14:36
Bakelants viel in de finale van de Ronde van Lombardije.
Het ziet ernaar uit dat Jan Bakelants (AG2R) voor een lange revalidatie staat. Onze landgenoot liep gisteren meerdere breuken op door een crash in de Ronde van Lombardije.

Gisteren was een rampdag voor enkele Belgen in de Ronde van Lombardije. Jan Bakelants en Laurens De Plus kwamen op identiek dezelfde plaats ten val en vlogen over de vangrail de dieperik in.

De Plus kwamen er zonder breuken van af. De ravage bij Bakelants was groter: 7 gebroken ribben en 2 gebroken ruggenwervels.

De breuk in 1 van die ruggenwervels is niet stabiel en daardoor mag Bakelants voorlopig niet verplaatst worden. Hij ligt op de afdeling intensieve zorg in een Italiaans ziekenhuis.

Zijn familie heeft ons laten weten dat Bakelants nog veel pijn heeft. Hij ligt helemaal alleen en kan niks anders doen dan naar het plafond kijken. Vandaag reist de familie van Bakelants hem achterna. Het is nog onduidelijk of hij geopereerd wordt in Italië.

De fiets van Jan Bakelants net na zijn val

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.