• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Video: Belgische zonnewagen begint op polepositie aan 3000km door Australië

  Het team bestaat uit Belgische ingenieursstudenten.

  Het Belgische Solar Team mag als eerste aan de World Solar Challenge beginnen, het officieuze WK voor zonnewagens. Met Bert Longin achter het stuur zette de Belgen de beste tijd neer in de kwalificaties.

  Morgen beginnen de Belgen aan hun tocht van 3.021 kilometer door Australië. De wedstrijd duurt vijf dagen. Twee jaar geleden werden ze vijfde, nu mikken ze nog hoger. Het team is alvast goed begonnen want tijdens de kwalificaties zette het de snelste tijd neer.

  De Belgische zonnewagen werd gebouwd door 21 ingenieursstudenten van de KU Leuven. Ze nemen het op tegen 32 andere teams. De Belgen krijgen ook hulp van ervaren piloot Bert Longin. Hij is een van de drie chauffeurs die in de auto plaatsneemt.

  De kwalificaties verliepen alvast vlekkeloos:

  Video player inladen ...

  Bert Longin is een van de rijders voor België: