• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tsjitsjerova is haar bronzen hoogspringmedaille van 2008 definitief kwijt

  Tsjitsjerova ving bot bij het TAS.

  Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft het beroep van Anna Tsjitsjerova afgewezen. De Russische hoogspringster probeerde op die manier haar bronzen medaille die ze in 2008 behaalde op de Olympische Spelen te behouden.

  Tsjitsjerova, 35 ondertussen, moest in 2016 haar bronzen plak inleveren nadat ze bij een nieuwe dopingtest op haar bewaarde stalen positief testte op het verboden midden turinabol.

  De ex-concurrente van Tia Hellebaut, die het goud pakte in Peking, trok naar het TAS, maar kreeg geen gelijk en blijft geschrapt uit de uitslag. Tsjitsjerova won het hoogspringen vier jaar later in Londen. Een olympische titel die haar (voorlopig) nog niet werd afgenomen.

  De nummers vier en vijf van de hoogspringfinale in Peking werden ook gediskwalificeerd, waardoor de Amerikaanse Chaunte Howard het brons zou krijgen, al moet dat wel nog bevestigd worden door het IOC.