• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marlux: "Denken aan Groenendaal, Vantornout, Verstraeten en Meersman"

  Wordt Meersman ploegleider van Pauwels en Vanthourenhout?

  Na het ontslag van Danny De Bie is Marlux-Napoleon Games nog altijd op zoek naar een nieuwe ploegleider. "Ik heb nog geen enkele officiële overeenkomst", zegt Marlux-manager Jurgen Mettepenningen.

  Mettepenningen: "Vantornout was ook een denkpiste"

  Marlux-Napoleon Games-manager Jurgen Mettepenningen geeft zichzelf nog één weekend bedenktijd en wil voor de crossen van Kruibeke en Zonhoven, respectievelijk op zaterdag 14 en zondag 15 oktober, zijn nieuwe sportdirecteur bekendmaken.

  "Ik heb nog geen enkele officiële overeenkomst. Met niemand. Die wil ik wel in de loop van volgende week hebben", stelt Mettepenningen. "Het wordt immers kort dag. Ik mag niet te lang talmen, want de crossen volgen elkaar zeer snel op en ik wil zo vlug mogelijk opnieuw meedoen voor de podiumplaatsen."

  Mettepenningen stuurde Danny De Bie maandag de laan uit als sportdirecteur, door de tegenvallende prestaties van de ploeg. "Angelo De Clercq heeft overgenomen, maar ik vind hem net iets te jong om hem nu al voor de leeuwen te gooien."

  "Klaas Vantornout was ook een denkpiste, maar die gaf aan nog tot eind dit seizoen te willen crossen. Misschien kan De Clercq het seizoen uitdoen om daarna de functie van sportdirecteur door te geven aan Klaas. Dat is een mogelijkheid."

  "Had goed gesprek met Meersman"

  "Een andere denkpiste is het aantrekken van Gianni Meersman", zegt Mettepenningen. "De 31-jarige ex-renner heeft een enorme kennis van het koersen op de weg en de bijhorende wegtrainingen."

  "Dat is niet onbelangrijk in het moderne veldrijden, want een crossploeg moet zich ook op de weg kunnen profileren. Met Gianni had ik een goed gesprek, maar er is nog niets getekend."

  "Richard Groenendaal (foto) heeft ook nog steeds geen onderdak gevonden. Hij is een man die ook wel het klappen van de zweep kent. En dan is er nog Jan Verstraeten. Ook iemand die een pak ervaring heeft. Ik moet nog wat brainstormen, maar ik hak sowieso volgende week de knoop definitief door."