• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kim Meylemans: "Alles is mogelijk in skeleton"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Skeletoni Kim Meylemans, 5e op het WK, hoopt zich de komende maanden te plaatsen voor de Olympische Spelen. "Dan zal de druk van mijn schouders vallen en is het genieten", zegt ze. "Maar het ligt allemaal dicht bij elkaar."

  Kim Meylemans werd vorige winter 5e op het WK. Zorgt dat voor meer druk? "Ik zie dat niet als druk", vertelt ze. "Dat was voor mij bijna echt een bevrijding. Het was een moeilijk seizoen en ik wou voor de top 6 gaan, maar dat lukte maar niet. Toen het wel lukte, was dat een bevrijding en een motivatie om nog harder te werken."

  "Als alles normaal verloopt, moet het wel lukken om me te kwalificeren voor de Spelen. Ik moet in januari in de top 20 staan. Het zijn 7 wedstrijden. Als je crasht, heb je geen punten en dat is slecht voor je rangschikking. Zulke dingen mogen niet gebeuren."

  Zit er dan ook een podiumplaats in? "Dat is mogelijk, maar het is ook mogelijk dat ik 15e word. Skeleton is een vrij jonge sport en de laatste 2 jaren is het veld bij de vrouwen enorm samengegroeid. Van de 1e tot de 15e plaats is het vaak een halve seconde. Dat maakt het spannend. Alles is mogelijk. Als ik een mindere dag had, zou ik zeker niet 5e geworden zijn."

  "Eerst wil ik me plaatsen voor de Spelen. Dan zal de druk van mijn schouders vallen en daar is het gewoon genieten en ervaring opdoen. Dan kan er iets heel moois uitkomen."

  "Mijn zomer was supergoed. Ik ben heel tevreden. Het was de eerste keer dat ik de hele zomer kon trainen, zonder studies. Ik voel me fysiek veel sterker dan de voorbije jaren. Nu is het elke dag aftellen en hopen dat we er snel aan kunnen beginnen, zodat ik dat ook op het ijs kan tonen."

  Mariën: "Als ze de top 10 kan halen, is dat al fantastisch"

  "Ze is nog maar 21 jaar", zegt Hanna Mariën over Meylemans. "Een podiumplaats zou ik nog niet opschrijven. Als ze de top 10 kan halen, is dat al fantastisch. Maar de top 15 ligt zo dicht bij elkaar."

  "Alles hangt er ook vanaf hoe de baan in Pyeongchang erbij ligt. Iedereen is er nog maar 1 keer afgedaald, dus veel ervaring hebben ze nog niet. We moeten afwachten."