Jonge Duivels blijven ook tegen Zweden steken op een gelijkspel

  De jonge Duivels staan na drie speeldagen 2e in hun groep.

  De jonge Rode Duivels (U21) hebben in Leuven niet kunnen winnen van Zweden: 1-1. Het is, na de 0-0 tegen Turkije, het tweede opeenvolgende gelijkspel in eigen huis voor de ploeg van Johan Walem. Na 3 wedstrijden heeft België 5 op 9.

  Walem moest voor deze wedstrijd drie nieuwe verdedigers voor de leeuwen gooien door onder meer de zware blessure van Inter-speler Zinho Vanheusden. De driemansdefensie ging een paar keer de mist in tijdens het openingskwartier, maar tot twee keer toe schoot de paal de Belgische beloften ter hulp.

  Op het halfuur waren de Belgen een eerste keer echt gevaarlijk. Vanlerberghe, op de bank bij Club Brugge, kwam goed naar binnen met de bal aan de voet en deponeerde die enig mooi in de verste hoek. 1-0 en dat was ook de ruststand.

  Na de koffie kwamen de Belgen meer in het spel voor. Schrijvers had de 2-0 aan de voet, maar mikte net na de rust net naast. Toch waren het de Zweden die de bordjes gelijk hingen. Dagerstraal stond op een corner op de juiste plaats: 1-1.

  Na de gelijkmaker ging Dimata tot twee keer toe neer in de zestien.  Een terechte strafschop kwam er telkens niet. Dimata bleef aanwezig in de wedstrijd en kopte vijf minuten voor tijd nipt naast. Ook invaller Lukebakio, vanop afstand, kreeg de bal niet meer tegen het net.

  België staat na drie wedstrijden tweede in zijn groep met 5 op 9. Leider Cyprus, de volgende tegenstander van België, heeft 6 op 9. Enkel de groepswinnaar is rechtstreeks geplaatst voor het EK van 2019 in Italië en San Marino.

  België speelde met deze elf:

  Enkele reacties:

  • Jordi Vanlerberghe: "We hebben vandaag op bepaalde momenten geluk gehad. 1-1 is dus een goed resultaat. Vandaag zat er gewoon niet meer in dan een gelijkspel. De campagne is nog lang en alles kan nog."
  • Landry Dimata: "Dit gelijkspel kan een ontgoocheling zijn, maar we speelden tegen een goede ploeg en hebben ons best gedaan. Ik had 2x een penalty moeten krijgen na een duidelijke trekfout, maar de scheidsrechter zag het niet. Nu moeten we naar Cyprus, dat won van Turkije. We zitten dus in een goede positie."
  • Johan Walem: "We speelden een moeilijke eerste helft en kwamen niet in ons spel. Zweden speelde goed. We kwamen goed weg en stonden gevleid op voorsprong aan de rust. In de tweede helft ging het beter omdat we het systeem wat aanpasten. We kregen na de 1-1 goede kansen, maar de bal ging er net niet in. Nu moeten we de kansen wel afwerken in Cyprus."
  Uitslagen/programma matchen Belgen
  BelgiëMalta2-1
  BelgiëTurkije0-0
  BelgiëZweden1-1
  CyprusBelgië0-2
  BelgiëCyprus3-2
  TurkijeBelgië1-2
  BelgiëHongarije3-0
  MaltaBelgië7/09/18
  HongarijeBelgië11/9/18
  ZwedenBelgië16/10/18
  Voorrondegroep 6 EK U21
  PlaatsLandMWGV+-+/-ptn
  1. België7520135+817
  2. Zweden6420144+1014
  3. Hongarije6321106+411
  4. Cyprus8206718-116
  5. Turkije612337-45
  6. Malta5005310-70