• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fabregas geeft na 13 jaar toe: "Ik gooide pizza naar Ferguson"

  Fabregas weet wel raad met een stuk pizza.

  Het was wel degelijk Cesc Fabregas die 13 jaar geleden een stuk pizza gooide naar toenmalig Manchester United-manager Alex Ferguson. Dat heeft de Spanjaard zelf toegegeven in de Britse tv-show "A League of Their Own".

  We moeten terug naar oktober 2004 voor het bewuste incident. Na een reeks van 49 wedstrijden zonder nederlaag heeft Arsenal net verloren van Manchester United. Na de wedstrijd ontstaat tumult in de spelerstunnel van Old Trafford en United-manager Alex Ferguson wordt zowaar geraakt door een stuk pizza.

  Er waren al langer vermoedens dat Cesc Fabregas, die toen nog voor Arsenal speelde, de dader was. Gisteren wou TV-presentator James Corden eindelijk duidelijkheid en Fabregas gaf toe dat hij wel degelijk het stuk pizza gooide.

  "Ik hoorde plotseling veel lawaai en ik verliet de kleedkamer met mijn stuk pizza. Ik zag Sol Campbell, Rio Ferdinand, Martin Keown en Patrick Vieira allemaal vechten met elkaar. Ik wou zelf ook iets doen, maar ik wist niet goed wat en toen heb ik met mijn stuk pizza gegooid. Toen zag ik echter dat ik Sir Alex geraakt had. Daar wil ik me voor excuseren, want dat was niet de bedoeling", zei de Chelsea-speler.

  In 2014 had Arsenal-legende Martin Keown zijn toenmalige ploegmaat al ontmaskerd als dader van het pizza-incident, maar Fabregas ontkende toen nog alles met klem. Hij noemde Keown een leugenaar "omdat die te druk bezig was met mensen te slaan en dus niet gezien kon hebben wat er met dat stuk pizza gebeurde".

  Bekijk hier het fragment uit "A League of Their Own"