• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Edward Theuns wint laatste wedstrijd op West-Vlaamse bodem

  Edward Theuns was de snelste van een kleine kopgroep.

  Zwevezele Koers is een prooi geworden voor Edward Theuns (Trek). Hij won de West-Vlaamse sluitingsprijs na een fotofinish met de Nederlander Jan-Willem van Schip. Theuns volgt op de erelijst Timothy Dupont op.

  Edward Theuns was samen met Jasper Stuyven de blikvanger van de 68e editie van Zwevezele Koers. Ondanks een gebrek aan ploegmaats eisten ze alletwee wel een hoofdrol op.

  Stuyven probeerde in de finale naar een kopgroep met Theuns, Vermeulen, Van Schip en Marchand. Die laatste zou vooraan de rol nog moeten lossen. Stuyven stak hem nog voorbij, maar meer dan een 4e plaats zat er niet meer in.

  De sprint tussen de 3 overgebleven renners was prangend. Uiteindelijk moest de finishfoto bekeken worden om Theuns te kunnen aanwijzen als winnaar.

  Uitslag Zwevezele Koers

  1. Edward Theuns 154 km in 3u20'17"
  2. Jan-Willem van Schip (Ned) - zelfde tijd
  3.  Emiel Vermeulen op 1"
  4. Jasper Stuyven - 9"
  5. Gianni Marchand - z.t.
  6. Nikolas Maes
  7. Twan Castelijns (Ned)

  Theuns: "Ik was zelf ook niet zeker van mijn stuk"

  "Dit was pas mijn tweede zege van het seizoen, na eerder een etappe in de BinckBank Tour", vertelde Theuns na afloop. "Het was een lastige koers met de hevige wind die op het parcours stond. Toen ik over de finish kwam, was ik zelf ook niet zeker van mijn stuk, maar na het bekijken van de finishfoto werd ik toch tot winnaar uitgeroepen."

  "Ik trek nu nog naar de Ronde van Turkije (10-15 oktober). Daarna zit mijn seizoen er eindelijk op. Half november leg ik de basis voor volgend jaar. Ik ga in 2018 bij Team Sunweb aan de slag. Een mooie overstap naar een ploeg waarin ik tijdens de klassiekers een meer vooruitgeschoven rol zal krijgen."