• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ceulemans: "100 caps was toch iets mooier geweest"

  Ceulemans moet z'n record straks delen met Vertonghen.

  Jan Vertonghen kan zaterdag tegen Bosnië-Herzegovina recordinternational Jan Ceulemans evenaren met z'n 96e cap voor de Rode Duivels. Ceulemans heeft er vrede mee, al was hij zelf toch graag aan 100 caps geraakt. "Ik ben een ongelofelijke dommerik geweest."

  Zelf ligt Ceulemans er niet echt wakker van dat hij straks zijn record kwijtspeelt. "Het leeft veel meer bij andere mensen dan bij mezelf. Ik ben blij dat ik 28 jaar dat record gehad heb. Ik werd er de laatste dagen voortdurend aan herinnerd, ik wist eigenlijk niet hoe lang het precies geleden was. Ik herinner me wel nog dat ik Paul Van Himst heb geëvenaard met 81 interlands."

  Ceulemans kwam uiteindelijk op ruim 96 caps uit, maar dat hadden er nog meer kunnen zijn. "Ik werd een dagje ouder, ik was 33, toen de gouden driehoek met Marc Degryse, Enzo Scifo en Marc Van der Linden ontstond. Ik wou toen de macht niet afgeven en dat was de reden waarom ik toen wat ontgoocheld was."

  "In de vriendschappelijke wedstrijden kreeg ik elke keer van Guy Thys de kans om in te vallen, maar ik heb dat toen geweigerd. Achteraf zeg je dan: "Je bent een ongelofelijke dommerik." Daar heb ik toch wel spijt van, want dan had ik de 100 caps wel gehaald. Dat staat toch iets mooier."

  Dinsdag zal Jan Ceulemans erbij zijn in het Koning Boudewijnstadion wanneer Vertonghen zijn record verbetert. Tenzij die geblesseerd raakt voor de match tegen Cyprus. "Ik hoop het niet, want dan moet ik ook naar de volgende wedstrijd gaan voor een huldiging. Laat het dus maar zo snel mogelijk voorbijgaan."