• home
  • video
  • pas verschenen
  • win!
  • quiz & opvallend

    Carrasco: "Bij Atletico kan ik meer het verschil maken dan bij de Duivels"

    Video player inladen ...
    0 / 0
    Yannick Carrasco is stilaan een vaste pion in de ploeg van bondscoach Martinez. De Belg van Atletico Madrid speelt wel op een positie die hij niet helemaal gewend is. "Ik moet 90 minuten switchen tussen aanval en verdediging. Soms loopt dat nog wel eens mis."

    "Op het veld discussier ik veel over mijn positie met Vertonghen"

    "Ik voel me goed. Fysiek is alles in orde", vertelt Yannick Carrasco voor de match tegen Bosnië-Herzegovina. Hij lijkt dus opnieuw een plaats te krijgen in de basisploeg van Martinez. "Mijn rol bij de nationale ploeg is helemaal anders dan bij Atletico."

    "Bij mijn club sta ik hoger en kan ik beslissender zijn. Ik krijg meer kansen om te scoren en om assists te geven. Ik kan er het verschil maken. Bij de Rode Duivels speel ik verder van het doel om de ploeg te helpen. Ik ben geen linksachter, maar ook geen aanvaller."

    Carrasco moet bij de nationale ploeg dus ook meer verdedigen. "Het is anders, maar ik kan het wel. Ik heb veel loopvermogen. Defensief loop ik vaak naar achteren om de lijnen af te snijden. Ik moet wel nog werken aan mijn balrecuperatie. Dat zit niet in mijn speelstijl. Ik ben nog geen verdediger."

    "Offensief is het bij de nationale ploeg dus iets minder. Ik kan een man uitschakelen, maar dan geef ik gewoon een pass. Voor mijn persoonlijke statistieken is deze positie niet goed."

    "Ik moet dus 90 minuten switchen tussen verdedigen en aanvallen. Af en toe mislukt dat eens. Op het veld discussieer ik dan ook vaak met Jan Vertonghen. Wanneer moet ik het achter hem dichtmaken?"

    "We zullen scherp zijn in Bosnië. Ons doel is om in pot 1 te blijven voor de loting. We willen winnen."

    Video player inladen ...

    "De sfeer van Vicente Calderon is er nog niet in nieuw stadion"

    Bij Atletico speelt Carrasco nu in een nagelnieuw stadion. "Het is heel mooi. Er kunnen veel meer supporters in. Het andere stadion had natuurlijk meer historiek. Het was iets speciaals. Dat is er nog niet in het nieuwe stadion. Dat zal wel komen."

    "Ons publiek is echt fantastisch. En het helpt ons echt heel veel. De mensen denken soms van niet, maar als je op veld staat en het publiek staat achter je, dat helpt wel. Als Simeone staat te zwaaien dat het publiek meer sfeer moet maken, zeker op einde van de match, dan helpt dat."