• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brys: "Promotie met Beerschot Wilrijk? Ons hoofddoel blijft de top 4 halen"

  Marc Brys is op weg naar de periodetitel met Beerschot Wilrijk.

  Na speeldag 9 staat Beerschot Wilrijk autoritair aan de leiding in 1B. Trainer Marc Brys wil nog niet te ver vooruit kijken. "1B is een heel emotionele competitie. We mogen ons niet vergalopperen door onze doelen plots te hoog te stellen."

  "De synergie met de supporters is mooi om te zien"

  Beerschot Wilrijk promoveerde pas op het eind van vorig seizoen naar 1B, maar staat na 9 speeldagen wel op kop van het klassement. OH Leuven volgt al op 5 punten. Had de trainer dit verwacht? "Als club hadden we een ambitieus doel gesteld: bij de top 4 eindigen."

  "We willen de play-downs vermijden en dat is voor ons ambitieus omdat we in een ranking van de budgetten pas op plaats 7 zouden staan. Maar we knokken elke week hard en spelen elke match om te winnen. Verder kijken we nooit. We stellen doelen op korte termijn."

  "Ons geheim? Het talent van de spelersgroep is het belangrijkst. De kern is samengebleven en die is geïnjecteerd met een beetje extra talent. Het is een coherente groep. Ook naast het voetbal hebben ze elkaar gevonden. Nog een van onze sterktes is de synergie met de supporters. Dat is mooi om te zien. Wij spelen bijna overal een thuismatch."

  "Klaar om goed figuur te slaan in 1A"

  Wat zijn de ervaringen van Brys in 1B? "Deze reeks is zeer wispelturig. Het is een emotionele competitie. Als je twee matchen wint, ben je al snel een titelkandidaat. Maar als je er drie verliest, dan zit je in de hoek waar de klappen vallen."

  "Het is moeilijk om rustig te blijven en dat zorgt voor spanningsvelden met het bestuur en met de supporters. Het is ook heel slopend want je speelt tegen zeven andere goeie ploegen. Eigenlijk is het een heel jaar het systeem van Play-off I in 1A."

  Beerschot Wilrijk is op weg naar de eerste periodetitel en in een finale zou de ploeg dan 50 procent kans hebben op promotie naar 1A. Is de club daar klaar voor? "Dat is een heel hypothetische vraag. Het is niet onrealistisch, maar het zal heel moeilijk zijn. We mogen ons niet vergalopperen in het verleggen van onze doelen."

  "De hoofdzaak blijft om bij die top 4 te raken. Maar stel dat we toch promoveren, dan ben ik er 100 procent zeker van dat Beerschot Wilrijk klaar is om een goed figuur te slaan in 1A."