• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  72-jarige Heynckes depanneert Bayern tot het einde van het seizoen

  Heynckes dirigeerde Bayern in 2013 naar de "treble".

  Wat al even in de lucht hing, is nu ook officieel bevestigd. Bayern München heeft zijn lot in handen van Jupp Heynckes gelegd. De 72-jarige Duitser, die al 3x eerder coach van de Rekordmeister was, volgt de ontslagen Carlo Ancelotti op.

  Ancelotti mocht zijn boeltje pakken na de slechte seizoensstart van Bayern. De Duitse landskampioen kreeg in de Champions League een bolwassing van PSG (3-0) en staat na 7 speeldagen "pas" op de tweede plaats met 14 punten.

  Bovendien waren een aantal belangrijke spelers niet te spreken over de manier van werken van Ancelotti, waarna het Bayern bestuur besliste om de samenwerking stop te zetten.

  Voor zijn opvolging werd nu gekozen voor Jupp Heynckes. De 72-jarige ex-voetballer van Borussia Mönchengladbach stond in het verleden al 3x aan het hoofd van Bayern en pakte in 2013 de treble met het team. Heynckes tekende een contract tot het einde van het seizoen.

  "Ik was voor geen enkele ander club teruggekeerd uit pensioen, maar wel voor Bayern München", dixit Heynckes. "Mijn team en ik zullen er alles aan doen om de fans opnieuw aantrekkelijk voetbal voor te schotelen. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging."

  De mededeling op Twitter: