• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Weiler: "De mens Weiler stelt het goed, de trainer Weiler is alles nog aan het verwerken"

  Weiler zag het niet meer zitten bij Anderlecht door alle heisa met media en fans.

  René Weiler zoekt in Zwitserland weer naar rust na zijn turbulente periode bij Anderlecht. De voetbalcoach reageerde heel kort aan een Zwitserse journalist van de Aargauer Zeitung: "Met de mens René Weiler gaat het heel goed, de trainer René Weiler is het allemaal nog aan het verwerken."

  Weiler heeft nog niet gereageerd na zijn ontslag enkele weken geleden te midden van bakken kritiek van media en supporters.

  Zijn assistent David Sesa liet na het vertrek van zijn sportieve baas in een Zwitserse krant optekenen dat "Weilers ontslag sportief gezien onbegrijpelijk is".

  Weiler wil maar 1 zin kwijt

  En die teneur houdt ook Ruedi Kuhn aan in de Aargauer Zeitung. De Zwitserse sportjournalist kent Weiler van zijn periode als hoofdcoach bij FC Aarau (2011-2014), waarmee Weiler in 2013 naar de hoogste klasse promoveerde.

  Kuhn ontmoette Weiler maandag en ontlokte hem volgende ontboezeming: "Met de mens Weiler gaat het heel goed, de trainer René Weiler is het allemaal nog aan het verwerken."

  Kuhn: "Meer wil de 44-jarige na zijn pijnlijke aftocht als coach van Anderlecht niet zeggen. Het was ook meer een privé-ontmoeting, waarbij we het over de goede oude tijd van FC Aarau hadden."