• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Uran wint de oudste wielerwedstrijd ter wereld

  Uran zegeviert in Turijn.

  Rigoberto Uran heeft Milaan-Turijn op zijn erelijst gezet. De Colombiaan van Cannondale bleef Adam Yates, Fabio Aru en Nairo Quintana voor. Milaan-Turijn werd voor het eerst in 1876 gereden en is daarmee de oudste wielerwedstrijd op de kalender.

  Op een vrij vlak parcours zat het venijn in de staart: in de laatste 25 kilometer kregen de renners de nodige hindernissen voorgeschoteld, wat tot een natuurlijke schifting leidde.

  De tenoren nodigden elkaar ten dans uit. Fabio Aru gooide de lont in het kruitvat en botste op een counter van Uran. De nummer 2 van de Tour de France kreeg de 20-jarige Fransman David Gaudu mee in zijn wiel. Wat verder sloot Aru zich aan bij de twee aanvallers.

  Op iets meer dan 2 kilometer van de finish op de Superga vuurde Uran een tweede kogel af. Zijn medevluchters hadden hun beste kruit verschoten. Zo druppelde Uran solo binnen. In de achtergrond sprintte Adam Yates naar de tweede plaats, voor Aru en Nairo Quintana.

  Uitslag:

  1. Rigoberto Uran (Col) - 186 km in 4u24'51"
  2. Adam Yates (GBr) op 10"
  3. Fabio Aru (Ita) - 20"
  4. Nairo Quintana (Col) - 28"
  5. David Gaudu (Fra) - 31"
  6. Wout Poels (Ned) - 31"
  7. Daniel Martin (Ier) - 33"
  8. Thibaut Pinot (Fra) - 35"
  9. Pierre Latour (Fra) - 43"
  10. Peter Stetina (VS) - 53"

  Tweets:

  Foto's van Gilbert, Poels en Alaphilippe:

  De samenvatting: