• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Real-verdediger Ramos: "Ik steun Spaanse koning Felipe volledig"

  Sergio Ramos en Gerard Piqué hebben tegengestelde meningen.

  Met een spijkerharde speech joeg de Spaanse koning Felipe de Catalanen in de gordijnen. Sergio Ramos is fan van Felipe: "Zijn toespraak was noodzakelijk voor Spanje."

  De Spaanse koning liet dinsdag weten "de constitutionele orde te willen handhaven tegenover de Catalaanse regering die op een illegale wijze de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen".

  Ondertussen demonstreerden honderdduizenden mensen tegen het geweld van de Spaanse politie van afgelopen zondag tijdens het Catalaanse referendum.

  "Behalve het feit dat de koning een Atletico Madrid-supporter is, houd ik wel van hem", zei Sergio Ramos vanmiddag lachend op een persmoment bij de Spaanse nationale ploeg.

  "Zijn toespraak was noodzakkelijk voor alle Spanjaarden. De koning heeft mijn volledige steun."

  "Piqué en ik hebben uitstekende relatie"

  Ramos is in de Spaanse ploeg een ploegmaat van Gerard Piqué, die er als overtuigde Catalaan een tegengestelde mening op nahoudt.

  "Gerard en ik onderhouden uitstekende relaties, ondanks onze uiteenlopende karakters en denkwijzen", zegt Ramos. "Het was wel een vergissing van hem om zich politiek uit te drukken. Wij zijn voetballers. Ons doel is het WK in Rusland bereiken."