• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oudere broer van Yaya Touré wordt assistent van Wilmots in Ivoorkust

  Kolo Touré in het Celtic-shirt.

  Kolo Touré, ex-speler van Arsenal, Manchester City en Liverpool, zit vrijdag naast Marc Wilmots op de bank in de WK-voorrondewedstrijd Mali-Ivoorkust. Kolo is de oudere broer van Yaya Touré, ex-Beveren, -Monaco en -Barcelona en sinds 2010 speler van Man.City.

  Kolo Touré is 36. Touré is ook al assistent bij de nationale ploeg voor Ivoriaanse spelers die in het eigen land aantreden en bij de nationale U23-ploeg, die mikt op olympische kwalificatie. Verder behoort hij tot de technische staf van de Schotse kampioen Celtic.

  De voormalige international liet medio september weten dat hij niet meer zal terugkeren als voetballer. Vorig seizoen was hij voor het laatst actief bij Celtic. Touré, een verdediger, kwam eerder uit voor Arsenal, Manchester City en Liverpool. Voor Ivoorkust kwam hij tot 120 interlands.

  Ivoorkust kan vrijdag uitstekende zaak doen

  Ivoorkust staat met nog twee speeldagen voor de boeg met zeven punten op de eerste plaats in zijn WK-kwalificatiegroep. Marokko (6), Gabon (5) en Mali (2) volgen. Alleen de poulewinnaar mag naar Rusland. Vrijdag gaan de Ivorianen op bezoek bij Mali, op de laatste speeldag (6/11) ontvangen ze Marokko.