• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BMC zet Samuel Sanchez op straat na positief B-staal

  Samuel Sanchez liep tegen de lamp in augustus voor de Vuelta.

  Samuel Sanchez is ontslagen bij BMC, nadat ook in het B-staal van de Spaanse veteraan sporen van het groeihormoon GHRP-2 is teruggevonden. Kort voor de Vuelta in augustus maakte de UCI bekend dat de 39-jarige renner op doping was betrapt bij een controle buiten competitie op 9 augustus.

  BMC zette Sanchez, de olympische kampioen van 2008, meteen op non-actief en verving hem in de Vuelta-selectie door onze landgenoot Loïc Vliegen. Sanchez rekende op het B-staal, maar dat is nu ook positief.

  Sanchez reed de voorbije 4 jaar voor BMC. Voordien was hij 14 jaar actief bij Euskaltel-Euskadi uit het Baskenland. Naast zijn olympische titel staan ook nog 1 rit en de bollentrui van de Tour en 5 ritten in de Vuelta op zijn palmares.

  De Spanjaard haalde ook een paar keer het podium van een grote ronde: 2e in de Tour 2010, 2e in de Vuelta 2009 en 3e in de Vuelta 2007.

  Tweet van BMC: