Ga naar de inhoud

Toen waren ze nog met 4: Thiam weet op 14/10 of ze Europese atlete van 2017 is

 wo 4 oktober 2017 11:58
Nafi Thiam maakt nog altijd kans op de titel Europese Atlete van het Jaar. De 23-jarige wereldkampioene meerkamp is 1 van de 4 overblijvende kanshebbers die de Europese atletiekbond (EAA) vandaag bekendmaakte.

Halfweg vorige maand waren er nog 10 genomineerden, onder meer de Nederlandse Dafne Schippers viel af. Er blijven nog 4 wereldkampioenen over: naast Thiam gaat het om de Russin Maria Lasitskene (hoogspringen), de Griekse Ektarini Stefanidi (polsstokspringen) en de Poolse Anita Wlodarczyk (hamerslingeren).

De Europese bond maakt de laureate op 14 oktober bekend tijdens een gala in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Vorig jaar won de Spaanse hoogspringster Ruth Beitia.

Thiam boekte een pak successen in 2017: naast de wereldtitel zevenkamp in Londen rondde ze in Götzis ook de kaap van 7.000 punten en pakte ze goud op de vijfkamp op het EK indoor.

Onze olympische kampioene is ook nog in de running voor de trofee van Wereldatlete van het Jaar van de internationale bond IAAF.

Tweet van European Athletics (EAA):

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.